Andreas SLÄTT

Andreas Slätt
BERÄTTA LITE OM DIG FÖR OSS ANDREAS!

Favorithäst genom tiderna?

Har tre. Don Kiwin, Ina Scot och Copiad.

Skönaste spelvinsten?

När jag slog V5-rekordet på Färjestadstravet 20 oktober 1997. På satsade 224 rader tillika kronor blev jag ensam vinnare och vann 885.475 SEK.
Ett rekord som än idag strax 20 år gammalt står sig på Färjestad.

Vad skulle du göra för att öka intresset för travsporten?

Det är en stor fråga som kräver ett långt svar, men kärnan i allt vi företar oss i gällande svensk travsport är HÄSTEN. För att öka intresset till sporten måste du komma nära hästen och få känna på ca 500 kg muskler. Det är i den urkraften du därefter bygger sporten och intresset vidare, oavsett om du är travtränare, amatör, publik el hästägare. Jag äger en travhäst idag (har ägt V75-vinnare genom årens lopp oxå) och all den puls som infinner sig när du har en häst som startar är obeskrivlig och bör själv upplevas. Det är en sjuk anspänning. En slags eufori som jag inte upplevt annorstädes. Den bästa av känslan.

Bästa kusken nu och genom tiderna?

Idag ser jag Björn Goop och Örjan Kihlström som de vassaste. Otroliga idrottsmän! Om vi ser till aspekten bästa kusken genom tiderna, då landar jag i Olle Goop och Stig H Johansson.

Tips till nya travspelare?

Trav är bäst på plats. Utan tvekan. Gå iväg och känn på atmosfären vid banräcket och känn in hovtramp, fart och fläkt. När det sedan kommer till att bli en duktig travspelare, då handlar det om hängivet intresse, vara påläst och ha lite feeling för produkten travspel. Börja med att köpa andelar, följ en kille el tjej som tipster. Var nyfiken. Våga vinna, vilket innebär en del tuffa beslut. MEN den allra viktigaste aspekten är enkel och skall alltid gälla: “Spela aldrig för mer pengar än vad du har råd att förlora”.

Andreas Slätt, en av våra tipsters på andelsspelande.se