Daniel Olenklint

Daniel Olenklint
FEM SNABBA frågor till Daniel

Favorithäst genom tiderna?

Min favorithäst genom tiderna är utan tvekan Maharajah. Redan när jag såg den kraftfulla hästen vid första segern som treåring förstod jag att detta var ett ämne till något oerhört stort. Denna känsla blev ännu starkare näst hästen avslutade med 1.11 sista 1000 i spåren i sin tredje start, och detta utan att hästen rörde sig speciellt smidigt samt gick med tung balans. Det var enormt häftigt att få följa hans utveckling och karriär, där givetvis Prix d´Amerique-segern blev kronan på verket. Andra hästar som berört mig mycket är Venkatesh och Tobin Kronos. Två kapabla hästar som jag varit med o köpt in och deläger än idag.

Skönaste spelvinsten?

Vi har haft bra framgångar med andelsspel på V75 genom åren, med ett flertal miljonvinster. Skönaste vinsten var nog ändå när jag på en egen lapp “bara” hade sex rätt en Hugo Åbers-kväll och endast missade på Lavec Kronos (skrällde från bakspår). Efter att ha svurit några minuter vändes ilskan till glädje då det visade sig att ingen hade sju rätt och att “tröstpengen” på sexor och femmor översteg en miljon…

Vad skulle du göra för att öka intresset för travsporten?

Det var ingen enkel fråga att svara på några rader…Främst vore det dock välkommet med lägre beskattning på travspel från staten, så att spelarna får högre återbetalning och att travet därmed bättre kan konkurrera mot andra sporter. Detta skulle leda till högre omsättning, vilket i sin tur skulle leda till mer pengar även för hästägarna. 

Bästa kusken nu och genom tiderna?

Min favoritkusk är Örjan Kihlström. Kommentarer känns överflödiga. Björn Goop och Erik Adielsson är två andra kuskar som tillhör världseliten. Tittar vi internationellt så har jag en förkärlek till Jean-Michele Bazire som är totalt orädd och kan få fart på vilken häst som helst.

Tips till nya travspelare?

Lägg din energi på de stora streckspelen V75 och V86. Det är där den största omsättningen finns och där du har bäst chans att få rejält betalt om du är rätt ute i dina analyser en omgång. Spela gärna ihop med andra, så att ni tillsammans har likviditet att göra större system och att även ha uthålligheten att fortsätta spela även om ni har en sämre period med uteblivna vinster. 

Daniel Olenklint, en av våra tipsters på andelsspelande.se