Matthias Sjödin

Matthias Sjödin
BERÄTTA LITE OM DIG FÖR OSS Matthias!

Favorithäst genom tiderna?

Det finns många helt klart men Commander Crowe var en häst jag verkligen gillade, snygg och en ruskigt bra häst som tålde allt. Nu är mina favorithästar två stycken 2-åringar som jag själv deläger men de har inte startat än och min gode väns Glenn Strömbergs hästar följer jag ju också med glädje.

Skönaste spelvinsten?

Alltid den senaste haha, nej men den häftigaste var nog i julas på annandagen då jag drog in 550.000kr på Momarken, hade tre hästar i sista avdelningen och på upploppet kom skrällen Emir La Brousse och sprang som Usain Bolt i sina bästa dagar ute vid staketet och han precis fram. Det var spänning minst sagt och oerhört mäktigt!

Vad skulle du göra för att öka intresset för travsporten?

Oerhört svår fråga, tiden är det som är emot spel på trav, då det i mina ögon är ett kunskapsspel. Det tar mycket tid att läsa på inför en omgång, det tar tid att titta på trav och tiden på dygnet som travet går på är också viktig. Kan man lösa denna gåta på något smidigt sätt så kommer det bli fantastiskt bra för alla.

Bästa kusken nu och genom tiderna?

Örjan Kihlström är ju bäst, men jag gillade ju verkligen Åke Svanstedt / Ove A när jag växte upp med trav i Norrland.

Tips till nya travspelare?

Spela ihop med oss här eller med dina vänner och lär dig titta på trav.

Spelar man själv så lyssna inte så mycket på alla experter utan känn dig fram själv, finns inget roligare än att hitta just “sin” egna vinnare. 

Andreas Slätt, en av våra tipsters på andelsspelande.se